Publiserte artikler

Norske lag i Champions League

Det kan bli virkelighet når vinnerne av årets seriesluttspill får spille Champions League kommende høst! Dette er klart etter at CEV har endret konseptet. Hele 44 damelag og 76 herrelag får delta i kommende sesongs Champions League. Av disse vil 12 være forhåndskvalifisert til fjerde runde, som er puljespill. Der vil de få selskap av 4 kvinnelag og 8 herrelag som har gått gjennom de tre foregående rundene via spill to mot to i borte- og hjemmekamper. Lag som blir utslått i rundespillet, fortsetter i CEV-cupen.

Norge har gjennom resultatene i de tre foregående europacupsesongene kvalifisert seg til deltakelse i Champions League med seriemesteren. I tillegg får cupvinneren delta i Challenge Cup. Det settes visse krav til deltakelse i Champions League. Blant annet må hallen det spilles i ha plass til 2.000 tilskuere hos mennene, 1.500 hos kvinnene.

Selv om det blir tøffere å spille i Champions League enn i Challenge Cup, blir det større muligheter til å møte interessante lag.

Trekningen av Champions League skal foregå ved en galla i Roma 9. juni. Den første runden skal spilles 18. og 22. oktober for kvinnene, en dag senere for mennene. Challenge Cup har sine førsterundekamper 25. og 29. oktober.

Du kan lese melding fra CEV her.

Legg igjen en kommentar