Publiserte artikler

Norge slo Østerrike

Jørgen Vigre og Jonas van Weert er klar til å sette en god blokk. Foto: CEV

De norske juniorene fikk en god åpning på EM-kvalifiseringen i Steinbrunn i Østerrike da hjemmelaget ble slått klart 3-1 (25-18, 19-25, 25-19, 25-14). Den norske seieren kunne trolig vært klarere om de norske spillerne ikke hadde gått i fellen å tro at kampen var i havn da første settet var vunnet. Men etter baksmellen i andre sett, reiste laget seg og lot ikke østerrikerne slippe til. Norge fikk også mye hjelp ved at hjemmelaget gjorde mange feil. Samtidig skal Norge ha honnør for at laget presset motstanderne til mange av feilene, spesielt med god serving.

Norge spilte mesteparten av kampen med følgende oppstilling: Jørgen Vigre som opplegger, Anders Berntsen Mol, diagonal, Martin Olimstad og Oscar Sæther på kantene, Jonas Hjelle van Weert og Petter Alstad Østvik i midten, samt Aleksander Sandlie Sørum som libero. Trener Nebojsa Duric foretok også flere vellykkede taktiske bytter. Best på det norske laget var libero Sørum, som sammen med Sæther tok stort mottaksansvar, samtidig som han briljerte i forsvar, samt Mol, som fikk et stort angrepsansvar på mange vanskelige baller, ikke minst fordi Sæther nesten aldri angriper.

Mol ble også kampens toppscorer med 21 poeng. Han hadde også flest angrepspoeng med 19, mens van Weert hadde 4 ess og var best der, mens Østvik med sine 5 blokker topper den statistikken. Når Sæther i tillegg var beste mottaker, ble det ikke mye igjen til Østerrike. Du finner mer her, med skjema fra DataVolley her.

Selv om Norge hadde grei kontroll i denne kampen, må nok laget luke vekk en del feil før de møter Frankrike i morgen og Slovakia lørdag. Laget fikk så pass mange ess (8) at 14 feilserver kan tolereres. Angrepsmessig endte laget på 25 % effekt, og det er i minste laget. Kan leggingen stabiliseres, er mye vunnet her, for spillerne ble ikke blokket ned mye. Og fortsetter laget å blokke som i siste sett, er avansement til videre spill i EM absolutt innen rekkevidde.

Kampen i morgen blir også vist på laola1.tv. Kampstart er kl. 16:00 og du finner den her.

Her er kommentar på de østerrikske hjemmesidene.

Legg igjen en kommentar