Publiserte artikler

U20-guttene i Østerrike

Slik så det ut i januar etter at Norge hadde kvalifisert seg til andre runde. Foto: CEV

Etter at Norges landslag for gutter født 1997 og senere de siste dagene har ligget i treningsleir i Serbia, er laget nå kommet til Steinbrunn i Østerrike, der de fra i morgen til lørdag skal spille 2. runde i kvalifiseringen til EM. Norge er i pulje med Slovakia og Frankrike i tillegg til arrangørnasjonen. Laget innleder mot Østerrike kl. 16:00, og i henhold til Østerrikes assistenttrener, skulle ikke Norge ha noen mulighet, les her. Fredag er Frankrike motstander, før laget avslutter mot Slovakia lørdag. Begge disse kampene går også kl. 16:00.

I andre runde deltar i alt 28 lag fordelt på 7 puljer. Puljevinnerne går direkte til sluttspillet i Bulgaria 2.-10. september, mens puljetoerne og den beste treeren får en ekstra sjanse i tredje runde, som spilles 7.-10. juli. Disse åtte lagene deles der i to puljer der lagene i puljen spiller alle mot alle, og de to beste lagene i hver pulje går til sluttspillet, som da består av tolv lag.

CEVs hjemmeside for guttenes andre runde finner du her. Der er også en artikkel om Østerrikes forhåpninger, les her.

Laola1.tv streamer alle kampene i Norges pulje. Sjekk her.

Norges Volleyballforbund har ikke offentliggjort de tolv spillerne som skal forsøke å kvalifisere et norsk juniorlandslag til sitt første sluttspill, men 21 spillere er meldt inn til CEV, og laget tas ut blant følgende:
Stefan Ilic, Aleksander Sørum, Simon Hjertvik, Oscar Sæther, Ivar Råheim, Jørgen Vigre, Jarand Roalkvam, Jakob Thelle, Sverre Fure, Martin Olimstad, Erik Barna, Predrag Bambir, Anders Mol, Christian Ruud, Herman Hjertvik, Petter Østvik, Jonas van Weert, Eivind Seljås, Markus Hansen, Sjur Kvam og Hallvard Valen. Trener er Nebojsa Duric, assistenttrener Bendik Huus, og lagets fysioterapeut er Hans Åge Aandahl.

De norske jentene født 1998 og senere skal også spille andre runde i EM-kvalifiseringen. Deres kvalifiseringspulje er i Sofia, men de starter en dag senere enn guttene, se her.

Vi nevner også at to norske dommere er i aktivitet i denne runden. Geir Vestbø er i Rovinj i Kroatia, der det er både en jente- og en guttepulje, mens Jan-Gunnar Belsby er i Brøndby, der han dømmer jentenes pulje G.

Legg igjen en kommentar