Publiserte artikler

Finalister i europacupene

Bakun (nr. 9) og Surgut jubler for finaleplass. Foto: CEV

Semifinalene i mennenes CEV-cup ble avgjort i går. Etter at Dynamo Moskva hadde slått Gazprom-Ugra Surgut med 3-0 i den første kampen, regnet nok mange med at Moskva ville ta seg til finalen. Men i Surgut ville hjemmelaget, og spesielt diagonalspilleren Bakun, som også Førde har stiftet bekjentskap med, det annerledes. Surgut vant kampen 3-0 (25-23, 25-20, 25-22), og de vant også det etterfølgende golden set med 15-11. Og Bakun tok 29 poeng i kampen, fordelt på 1 ess, 2 blokker og 26 angrepspoeng. I angrep hadde han imponerende 70 % kill fra sin diagonalplass.

I den andre semifinalen hadde Berlin Recycling Volleys vunnet 3-2 borte mot belgiske Knack Roeselare. Og det tyske laget skuffet ikke sine hjemmefans, men vant greit 3-0 (25-14, 25-21, 25-18). Informasjon om semifinalene finner du her.

Finalen i CEV-cupen avgjøres også som best av to kamper. Kampene spilles 29. mars og 2. april, og Berlin starter med hjemmekamp.

Kvinnene avgjorde sine semifinaler forrige lørdag. Finalene spilles samtidig som mennenes, og lagene som møtes er Galatasaray Istanbul og Dynamo Krasnodar.

I dag skal finalistene i mennenes Challenge Cup finnes, og det blir da avgjort om vi får en norsk spiller i en europacupfinale. Prefaxis Menen og Jonas Kvalen skal da forsøke å snu 0-3-tapet borte mot russiske Fakel Novy Urengoy. Den andre semifinalen går mellom Benfica Lisboa og Calzedonia Verona. Her har Benfica fordelen etter 3-2 borte.

Kvinnenes finalister er C.S.M. Bucuresti og Trabzon Idman Ocagi fra Tyrkia. Finalene i Challenge Cup spilles 30. mars og 3. april.

Legg igjen en kommentar