Publiserte artikler

Nytt kampformat?

Det internasjonale volleyballforbundet FIVB ønsker at volleyballkamper skal vare mellom 95 og 110 minutter. Dette for å kunne tilpasse TVs to-timers slotter. De ønsker derfor å teste forskjellige varianter av kampformatet. I Nederland skal de forsøke et system i neste uke i forbindelse med playoff-kampene for 8.-10. plass. De som har vært med i volleyballen en stund, husker sikkert at det etter dansk initiativ ble forsøkt noe lignende rundt tusenårsskiftet. Formatet er nemlig som følger:

En kamp deles i to halvdeler.
Hver halvdel spilles til best av tre sett, der de to første settene spilles til 15 poeng, ved 1-1 spilles et avgjørende sett til 7 poeng. Alle settene må vinnes med to poeng.
Etter første halvdel blir det en pause på 10 eller 15 minutter, avhengig av om det har vært spilt to eller tre sett. I pausen bytter lagene side.
Andre halvdel spilles så som den første. Vinner samme lag begge halvdelene, blir resultatet 2-0.
Står det 1-1 i halvdeler, spilles et avgjørende sett til 15 (må vinne med to poeng), der lagene bytter side ved 8 poeng.

Det danske formatet, som også ble testet både i Spring Cup og i Nordisk, var forskjellig ved at settene gikk til 21, men det avgjørende i hver halvdel gikk til 7, og ved 1-1 også her til 15.

Legg igjen en kommentar