Publiserte artikler

Svensk grunnserie

Som i Norge ble den svenske grunnserien avsluttet i helgen. Kvinnene spilte sine siste kamper lørdag, mennene søndag. I kvinnenes serie med åtte lag, var det klart allerede forrige helg at Engelholm ville gå til topps, mens det hos mennene var spenning helt til siste slutt. I siste kamp møttes Falkenberg og Hylte/Halmstad, og Falkenberg ledet før kampen med ett poeng, så vinnerne ville toppe tabellen. På hjemmebane med 1.300 tilskuere på tribunen, tok Falkenberg seieren med 3-1, dermed endte de først i ti-klubbserien.

Det som nå gjenstår for å kåre de svenske mesterne, er å spille sluttspill. De åtte første lagene på tabellen, i kvinnenes tilfelle gjelder det dermed alle, spiller kvartfinaler. Deretter følger semifinaler og finaler. Alle spilles i best av fem kamper, dermed kan sluttspillet pågå til 28. april. De fremste lagene på serietabellen får velge sine kvartfinalemotstandere, vinneren først, deretter toeren, osv. Dette har gitt følgende kvartfinaleoppsett, med serieplassering i parentes:
Kvinner
Engelholm (1) – RIG Falköping (8)
Örebro (2) – Sollentuna (7)
Svedala (3) – Gislaved (6)
Hylte/Halmstad (4) – Lindesberg (5)
Menn
Falkenberg (1) – Habo (8)
Hylte/Halmstad (2) – Vingåker (7)
Linköping (3) – Sollentuna (5)
Örkelljunga (4) – Tierp (6)

Du kan lese mer på de svenske sidene her og her.

Legg igjen en kommentar