Publiserte artikler

Svensk trenersuksess i Japan

Igor Omrcen, MVP i Japan. Foto: Toyoda Gosei Trefuerza

Den svenske trenerlegenden Anders Kristiansson, som blant annet førte det svenske herrelandslaget til sølv i EM i 1989, har de siste tre sesongene arbeidet i Japan som trener for Toyoda Gosei Trefuerza. Da han kom til laget, kjempet det for å holde seg i den øverste serien, V.League. Den første sesongen ble det femteplass, sesongen deretter ble laget nr. 3, og denne sesongen har laget for første gang gått helt til topps etter å ha slått de regjerende mesterne Panasonic Panthers i sluttspillfinalen med 3-2 (18-25, 25-18, 25-23, 23-25, 15-8). Med seg på trenerbenken har Kristiansson en annen svenske, Per-Erik Dahlqvist, og du kan lese intervju med ham før finalen hos det svenske volleyballforbundet her. Artikkel etter finalen finner du her.

Toyoda har kanskje ikke de beste spillerne i ligaen, men de framstår som det beste laget. Alle de japanske lagene kan ha, og har, en utenlandsk spiller. Hos Toyoda er det den 208 cm høye kroaten Igor Omrčen (35) som bærer et stort ansvar fra sin diagonalplass. I finalen tok han 37 poeng, og han ble kåret til ligaens MVP. Utvelgelsen av Dream Team ser slik ut:
Beste opplegger: Shohei Uchiyama (Toyoda Gosei)
Beste diagonal: Igor Omrcen (Toyoda Gosei)
Beste kant: Kunihiro Shimizu (Panasonic Panthers)
Nest beste kant: Takuya Takamatsu (Toyoda Gosei)
Beste midt: Ryota Denda (Toyoda Gosei)
Nest beste midt: Takaaki Tomimatsu (Toray Arrows)
Beste libero: Koichiro Koga (Toyoda Gosei)

Vi kan også tilføye at tidligere TVN-trener Haruya Indo og hans lag Osaka Blazers Sakai endte som nr. 6 av 8 lag i ligaen. Indo gjestet forøvrig NM U17 i Bergen i helgen og fikk hilse på mange av sine gamle elever fra tiden på Sand.

Kommentarer (1)