Publiserte artikler

Russisk volleyballspiller dopingtatt

Markin, t.v., bidro til at Russland gikk til OL. Foto: CEV

I kjølvannet av meldingen om at den profilerte russiske tennisspilleren Maria Sjarapova var tatt for bruk av det forbudte dopingmiddelet meldonium – i tillegg til blant andre verdensrekordholderen på 500 m skøyter, Pavel Kulizjnikov, syklisten Eduard Vorganov, kunstløper Jekaterina Bobrova, kortbaneskøyteløper Semyon Elistratov, alle fra Russland, samt fri-idrettsutøverne Abeba Aregawi og Endeshaw Negesse, begge opprinnelig fra Etiopia, men Aregawi er svensk verdensmester – melder flere medier om at den russiske volleyballspilleren Aleksander Markin er tatt for bruk av det samme middelet.

Meldonium ble satt på dopinglisten av WADA fra nyttår, etter at det var oppdaget utstrakt bruk spesielt i øst-Europa. I medisinsk øyemed er medikamentet ment å øke arbeidskapasiteten til mennesker med hjertesvikt, men det er blitt avdekket at idrettsutøvere bruker det for å øke prestasjonsnivået.

Aleksander Markin har spilt for det russiske topplaget Dynamo Moskva siden 2009. Han er 25 år og har deltatt for Russland i Universiaden både i 2013 og 2015. Han var også med på det russiske laget som kvalifiserte seg til OL i Rio ved kvalifiseringsturneringen i Berlin i januar.

Du kan lese mer hos World of Volley her.

Legg igjen en kommentar