Publiserte artikler

Rio Grand Slam

En legende legger opp, Emanuel. Foto: FIVB

Sesongens første Grand Slam i FIVB-regi er i gang i Rio de Janeiro. Nasjonskvalifiseringen ble spilt i går, i dag starter lagene kampen om å ta seg inn i hovedturneringen. Det er på mange måter en viktig turnering, både fordi den spilles på arenaen som skal brukes i OL, stranden Copacabana, men også fordi det er mulig å spille til seg nok poeng til at stillingen om å være kvalifisert til OL blir konsolidert, eller plassen til noen av de femten lagene som nå er inne kan bli overtatt. Som kjent har Brasil to lag allerede inne i OL, mens 15 lag i hver klasse kvalifiserer seg gjennom World Tour, med et maksimum på to lag pr. nasjon. De resterende sju plassene blir besatt gjennom diverse turneringer, som finalen i Continental Cup i Stavanger 23.-26. juni. Listen over lag som pr. i dag er inne i OL ser du her for mennene, her for kvinnene.

Norge har to lag med i Rio Grand Slam. Ingen av disse har mulighet til å kvalifisere seg til OL gjennom World Tour, men de kan sikre seg viktige poeng med tanke på framtidige turneringer, og det er selvsagt nyttig erfaring. Begge lagene deltar i den fulltegnede kvalifiseringen og skal starte den første av to runder senere i dag. Janne Kongshavn og Vilde Solvoll spiller kl. 12:00 mot Motrich-Makroguzova fra Russland, mens Jan Erik Moen og Stian Opsahl også får russisk motstand i Stoyanovskiy-Yarzutkin kl. 15:20.

Turneringens hjemmeside er her, og det er live resultatoppdatering her. Geir Dahle, som er tatt ut til å være en av dommerdelegatene i Rio-OL, er også en av FIVBs dommerdelegater nå.

Spesielt for turneringen er ellers at den beste sandvolleyballspilleren gjennom tidene, Emanuel Rego, har annonsert at han legger opp etter denne turneringen, les mer her. To brasilianske lag ligger før ham og makker Ricardo på OL-rankingen, dermed må han være tilskuer til OL, så Rio Grand Slam er da det rette stedet å legge opp.

Legg igjen en kommentar