Publiserte artikler

Fasteland grunnseriemester

Time out for Lennik. Foto: noliko Maaseik

Den belgiske grunnserien for menn ble spilt ferdig lørdag. Allerede for to serierunder siden var det klart at laget til Rune Fasteland, Volley Lindeman Asse-Lennik hadde vunnet. Slik sett har det ikke betydd noe at laget har tapt de to siste, og også de eneste, seriekampene denne sesongen. Motstandere de siste rundene har vært utfordrere til mesterskapet, så derfor har flere av førstevalgene til Lennik vært spart. Lørdag var det laget som ble nr. 3, Noliko Maaseik, som ble for sterke, mens toeren Knack Roeselare slo Lennik forrige helg. Mot Maaseik, som vant 3-2 (25-23, 26-24, 21-25, 25-18) i Maaseik, spilt Rune hele kampen på midtplass og hadde god uttelling med fem av seks angrep vunnet, to blokker og et ess, se statistikk her.

Laget til Jonas Kvalen vant sin kamp lørdag. På bortebane slo Prefaxis Menen VDG Gent Heeren 3-0 (25-12, 25-14, 25-20), og som vanlig hadde Jonas en dominerende rolle på diagonalplass. En imponerende uttelling i angrep med 77 % kill (17 av 22), tre blokker og et ess ga 21 poeng. Ikke mye igjen til medspillerne, se statistikk her. Menen endte til slutt som nr. 5 på tabellen.

De seks beste lagene i grunnserien går til playoff. Lagene tar med seg poeng på grunnlag av plasseringen i grunnserien, 5 til vinneren, deretter 4, 3, 2, 1 og 0. Playoff spilles så som dobbel serie, og nr. 1 og 2 etter at alle har møtt hverandre to ganger, spiller finaler.

Legg igjen en kommentar