Publiserte artikler

Møtte Karch

Norske jenter på USA-besøk. Foto: TVN

TVN-gutter i USA. Kiraly med Mizuno på brystet. Foto: TVN

Elever fra Toppvolley Norge er opptatt av å skaffe seg impulser. Nylig er 11 jenter og 7 gutter, samt 5 reiseledere (trenere, lærer og foresatt), hjemkommet fra tur til USA. Det har vært en uke med besøk på ulike universiteter i Los Angeles-området (University California Irvine, Calforina State University Long Beach og University of Southern California).

Der fikk de blant annet sett kamper med de tidligere TVN-elevene Hendrik Mol og Bjarne Nikolai Huus. Begge spiller fast på lagene sine, Hendrik for Hawaii og Bjarne Nikolai for Long Beach. Hawaii spilte to jevne kamper mot USC, seier 3-2 i den ene, tap med samme sifre i den andre, mens Long Beach vant lett 3-0 over UC Irvine.

Under oppholdet spilte begge de to TVN-gruppene kamper mot Mizuno Club, i tillegg spilte guttene turnering med Loyola og Redondo High School. Guttene fikk også møte et Canadisk lag med flere representasjonsspillere.

Det ble også tid til observasjon av treninger med ulike lag, bl.a med Karch Kiraly. Kiraly er som kjent trener for USAs kvinnelandslag. Han er den eneste volleyballspilleren som har OL-gull både innendørs (1984 og 1988) og i sanden (1996). Sammen med Lorenzo Bernardi fra Italia ble han i 2001 kåret til det 20. århundrets herrevolleyballspiller.

 

Legg igjen en kommentar