Publiserte artikler

Klart for Kish Island Open

Geir Dahle t.v. sentral også på Kish Island. Foto: FIVB

I morgen starter årets første World Tour-turnering i sandvolleyball, Kish Island Open. Turneringen på øya i Persiabukta, som bare har klasse for menn, er samtidig den første i FIVB-regi som er holdt i Iran noen sinne. Deltakelsen viser at det først og fremst er lagene som ligger i vannskorpen til å kvalifisere seg til OL som har meldt seg på denne gangen, i tillegg til de som ser gode muligheter til å skaffe seg verdifulle rankingpoeng til senere turneringer. De fleste lagene som allerede regner seg klare for Rio-deltakelse deltar nemlig ikke. For eksempel er ingen lag fra Brasil, USA eller Nederland med. Toppranket inn i hovedrunden er tyskerne Böckermann-Flüggen foran mexicanerne Virgen-Ontiveros og tvillingene Matteo og Paolo Ingrosso fra Italia.

Den noe tynne deltakelsen gjør at Norge har fått alle de seks påmeldte lagene med i turneringen. Og både Øivind Hordvik-Bjarte Usken og Iver Horrem-Geir Eithun har fått plass i hovedrunden. Av de fire lagene som skal spille kvalifisering i morgen, er Morten Kvamsdal-Christian Sandlie Sørum ranket som nr. 2, mens Jan Erik Moen-Stian Opsahl, Anders Berntsen Mol- Mathias Berntsen og Sadegh Mohajer-Jørn Olav Gamlemoen må regne med hardere motstand i den første av eventuelt to kvalifiseringskamper.

Det tekniske møtet, der Geir Dahle stiller som FIVBs dommerdelegat, er kl. 16:30 i ettermiddag, så etter det får vi se hvem som blir de norske lagenes motstandere i morgen. Hovedturneringen starter tirsdag og avsluttes fredag. Du finner hjemmesiden til turneringen her.

Legg igjen en kommentar