Publiserte artikler

VM-kvalifiseringsprosess

Klart for nye kamper om VM-pokalen. Foto: FIVB

FIVB Sports Events Council har hatt møte i Lausanne i Sveits i helgen, og er der blitt enige om prinsippene for hvordan kvalifiseringen til VM i 2018 skal foregå. Japan skal som kjent arrangere kvinnenes sluttspill, mens mennenes er delt mellom Bulgaria og Italia. I begge sluttspillene deltar 24 lag, og av disse er vertene og de regjerende mesterne (USAs kvinner og Polens menn) forhåndskvalifisert. Fra Europa får dessuten 8 lag plass i kvinnenes mesterskap, mens det fra Europa kommer 7 lag hos mennene i tillegg til arrangørene.

I alt har 130 land hos kvinnene og 140 hos mennene meldt seg på til mesterskapet. Av disse er henholdsvis 42 og 43 fra Europa. Det europeiske forbundet CEV bestemmer selv hvordan kvalifiseringen i Europa skal foregå. FIVB krever bare at den skal skje i tiden mellom 15. mai i år og 15. oktober neste år. Detaljert oppsett fra CEV skal legges fram for FIVB 1. april.

Du kan lese mer om kvalifiseringsprosessen her. Les også om vedtak som ble gjort om mesterskapene i de yngre årsklassene her, samt hvem som blir arrangører for de neste mesterskapene i de yngre klassene her.

Legg igjen en kommentar