Publiserte artikler

Semithrillere

Det ble dramatiske semifinaler da det nordiske klubbmesterskapets (NCC) final four fortsatte i Stemmemyrshallen i Bergen i går. Begge kampene gikk til fem sett, og begge avgjørelsene falt etter at motstanderne hadde hatt flere matchballer. Nyborg spilte den første mot Falkenberg fra Sverige. Nyborg tok greit det første settet, og etter at Falkenberg tidlig fikk sin lagkaptein og diagonalspiller Darryl Shank skadet tidlig i det andre, kunne det virke som om noen trodde resten av kampen skulle bli en enkel affære. Men Falkenberg kjempet seg inn i kampen, lagets midtspillere fikk større angrepsansvar, noe som satte Nyborgs forsvar på store prøver, så Nyborg greide med nød og neppe å ta det andre settet. Det tredje settet var lenge jevnt, men Falkenberg rykket fra mot slutten og tok dette. Og i det fjerde hang ikke Nyborg med i det hele tatt, Falkenberg vant klart. Dermed måtte det et avgjørende sett til. I starten lå Falkenberg hele tiden litt foran, ved sidebytte var det 8-6, som økte til 9-6 før Nyborg fikk utlignet. De første tre matchballene var Falkenbergs, mens Nyborg satte sin første. Settsifrene i kampen ble 25-20, 25-23, 23-25, 17-25, 19-17.

Den andre semifinalen mellom de danske lagene Gentofte og Marienlyst hadde en litt annen utvikling. Her skiftet de to lagene på å vinne hvert sitt sett klart før det avgjørende. Dette ble imidlertid minst like neglebitende som i kampen foran. Begge lagene hadde tre matchballer før Marienlyst avgjorde på sin fjerde. Settsifrene ble 25-19, 20-25, 25-14, 22-25, 20-18.

Felles for begge kampene var at de ble avgjort med gode hoppserver. Ørjan Siljanders server ble begge sendt tilbake til Nyborg, som kunne avgjøre det etterfølgende angrepet, mens Simon Bitch satte to serveess som punktum.

Det blir dessverre ingen norske lag i kvinnenes finale i Engelholm i Sverige. Hjemmelaget slo Oslo Volley 3-0 (25-17, 25-22, 25-17) i den første semifinalen, mens Brøndby fra Danmark ble for sterke for Randaberg og vant også 3-0 (25-14, 25-22, 25-20). Dermed blir det et nytt oppgjør mellom Randaberg og Oslo i bronsefinalen. Den innledende kampen mellom de samme to lagene gikk som kjent til Randaberg med 3-0. Engelholm og Brøndby møttes også innledningsvis, og da vant Engelholm 3-2. Så det ligger an til en jevn finale også her.

Følg med på NCCs facebookside her. Kampene streames, kvinnenes her, mennenes her. I Engelholm spilles bronsefinalen kl. 13:00 og finalen kl. 15:00, i Bergen er bronsefinalen kl. 11:30, finalen mellom Nyborg og Marienlyst spilles kl. 14:00.

Legg igjen en kommentar