Publiserte artikler

Nyborg vant NCC

Nyborgjubel etter gull i NCC. Foto: Nyborg VBK

Nyborg spilte en svært solid finale i NEVZA Club Championship mot det i øyeblikket beste danske klubblaget, Marienlyst. Etter en litt famlende start med en del feil hvor laget kom bak med 2-6, kom spillet seg sakte, men sikkert. Servepresset begynte å gi utslag og gi blokkerne bedre arbeidsforhold, og det egne servemottaket begynte å sitte bedre. Dermed kunne en av kampens dominerende spillere, opplegger Kåre Helvik Morken, gi sine angripere gode situasjoner mot enkel singel blokk, eller en flygende blokk. Dette takket lagets MVP for. Ask Helland Hansen ble ustoppelig i angrep og sto alene for 20 poeng. Ved andre tekniske time out var Nyborg kommet i føringen, og fra da så laget seg aldri tilbake, men kontrollerte inn til 3-0 (25-18, 25-19, 25-21). Om det kanskje var to som framhevet seg i denne kampen, var det nordiske mesterskapet først og fremst en lagseier der alle har gitt uvurderlige bidrag.

Marienlyst viste også at det er et lag med gode kvaliteter. Flertallet av spillerne har landskamper, også den gode australske oppleggeren Benjamin Bell. Men i dag ble Nyborg for gode på en dag der det meste klaffet. Til beste spiller hos Marienlyst ble kantspilleren Simon Bitsch utsett. Ellers var det fullt hus og stor stemning i Stemmemyren i dag, med blant annet Australias italienske landslagstrener Santilli som bivåner.

Bronsefinalen mellom Gentofte og Falkenberg, som gikk før finalen, ble en noe daff affære. Falkenberg måtte gjøre endringer på laget på grunn av skader, men i stedet for at nye spillere skulle ta utfordringen og vise vilje til å kjempe, var det et noe uinspirert lag som stilte opp og lot seg bli overkjørt i de to første settene. Først i det tredje settet kom det litt gnist i laget, og settet gikk helt til 34-32 før Gentofte kunne avgjøre til 3-0.

Kvinnenes vinner av NCC ble Brøndby fra Danmark med norske Julie Heile Mikaelsen på laget. Brøndby fikk revansje for 2-3 i innledningskampen mot Engelholm og vant 3-1. Bronsen gikk til Oslo Volley. De spilte inspirert og godt og slo Randaberg 3-0.

Se mer på NEVZAs facebookside her om kampene i helgen.

Det ble ført poengliga fra alle kampene i Bergen, de ligger som følger:
Nyborg-Gentofte her
Marienlyst-Falkenberg her
Nyborg-Falkenberg her
Marienlyst-Gentofte her
Gentofte-Falkenberg her
Nyborg-Marienlyst her

Kommentarer (1)