Publiserte artikler

European League 2016

Etter at det internasjonale volleyballforbundet FIVB publiserte en twitter-melding fra det montenegrinske volleyballforbundet om denne sesongens European League, se her, har også CEV kommet med en melding om det samme.

Den viser blant annet at Danmarks menn nok en gang skal delta i denne spillerutviklende turneringen. I alt åtte lag deltar i mennenes klasse, og Danmark er kommet i pulje med Bulgaria, Makedonia og Albania. I den andre puljen finner vi Estland, Hviterussland, Østerrike og Luxembourg.

Hele tolv lag deltar denne gangen hos kvinnene, dobbelt så mange som i fjor. Puljene ser slik ut:
Pulje A: Polen, Hviterussland, Slovakia, Albania
Pulje B: Aserbajdsjan, Frankrike, Spania, Montenegro
Pulje C: Romania, Ungarn, Hellas, Slovenia

Denne sesongen vil det ikke bli spilt borte-hjemmekamper. I stedet blir det puljespill. Vinnerne av European League vil få mulighet til å delta i World League i 2017 om de ellers oppfyller FIVBs krav. Puljespillet foregår i juni, og hver pulje vil samles to ganger. Det er ennå ikke avgjort om avslutningen vil skje som final four eller med borte-hjemmekamper.

Du kan lese mer hos CEV her. Se også hva danskene skriver her.

Kommentarer (2)