Publiserte artikler

Klare vinnere

Norgesmestere for første gang, Randaberg. Foto: Jørgen Heen Enger

Begge de to finalene i årets NM endte 3-0, og det var sjelden tvil om at Randaberg og Førde ville vinne sin kamp i henholdsvis kvinne- og herreklassen. Kvinnenes finale gikk først, og her styrte Randaberg det meste fra start til slutt mot Oslo Volley. Det ble tidlig klart at Randaberg hadde det mest homogene laget, der en god opplegger Lisbeth Woie kunne bruke alle sine angripere, noe hun gjorde med god og fornuftig legging.

Oslo på sin side kjørte to-oppleggersystemet, og ble med det noe redusert i angrepskraft. Når samspillet med midtangriperne heller ikke var problemfritt, måtte laget i for stor grad stole på de to kantspillerne, noe som gjorde det relativt enkelt for Randaberg å håndtere. Settsifrene ble til slutt 25-19, 25-14, 25-19. Se poengliga fra kampen her. Se også hjemmesiden til Randaberg her.

Settsifrene i mennenes kamp ble jevnere, men etter at NTNUI hadde skuslet bort 4-0 i første sett, ga det på mange måter et bilde av utviklingen i kampen. Førde tok stort sett greit sin side out, samtidig som de tok noen ekstrapoeng i ny og ne, mens NTNUI måtte slite mer for sine. I tillegg ga de bort veldig mye på servefeil og angrepsfeil, samt misforståelser. Symptomatisk da de hadde mulighet til å vinne tredje sett, og en spiller greide å stille seg i veien for den som skulle legge opp.

Bedre angrepsstrategi hos Førde, samt noe svikt hos NTNUIs nøkkelspillere, bidro til at Førde til slutt vant 25-22, 25-21, 30-28. Se poengliga her. Førdes hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar