Publiserte artikler

OL-oppdatering

40-årige Tetyukhin ble MVP i Berlin. Foto: CEV

Halvparten av lagene som skal til OL i Rio de Janeiro er nå klare. Foruten arrangørlandet Brasil, er det de to beste fra høstens World Cup: Kina og Serbia i kvinneklassen, USA og Italia hos mennene. Dessuten er tre av vinnerne i de kontinentale kvalifiseringene på plass. Hos kvinnene er det Russland fra Europa, USA fra NORCECA og Argentina fra Sør-Amerika, hos mennene Russland, Cuba fra NORCECA og Argentina fra Sør-Amerika. Hvem som blir Afrikas representant hos mennene, avgjøres i kveld når Egypt og Tunisia spiller finale i Afrikas kvalifiseringsturnering, mens Afrikas kvinner har sin turnering i februar.

De fem siste lagene i hver klasse finnes med to turneringer. Den ene går i Tokyo, 14.-22. mai hos kvinnene, 28. mai – 5. juni hos mennene. Her deltar åtte lag, og beste asiatiske samt de tre beste ellers får OL-billett. Lagene spiller alle mot alle, og de åtte lagene er Japan, Sør-Korea, Thailand, Kasakhstan, Nederland, Italia, Peru og Den Dominikanske Republikk i kvinneklassen, Japan, Australia, Kina, Irak, Frankrike, Polen, Venezuela og Canada hos mennene.

I den siste turneringen, der tid og sted ennå ikke er fastsatt, kvalifiserer ett lag i hver klasse seg til OL. Colombia, Puerto Rico, samt nr. 2 og 3 fra Afrika deltar i kvinneklassen, Chile, Mexico og nr. 2 og 3 fra Afrika i herreklassen.

Du kan lese mer her.

Vi tar til slutt med drømmelaget fra Europas OL-kvalifisering i Berlin:
MVP: Sergey Tetyukhin (Russland)
Opplegger: Benjamin Toniutti (Frankrike)
Diagonal: Maksim Mikhaylov (Russland)
Kanter: Earvin Ngapeth (Frankrike) og Denys Kaliberda (Tyskland)
Midter: Markus Böhme (Tyskland) og Mateusz Bienek (Polen)
Libero: Jenia Grebennikov (Frankrike)

Legg igjen en kommentar