Publiserte artikler

Russland også hos mennene

Fornøyde russiske spillere etter sikret OL-plass. Foto: CEV

Det russiske herrelandslaget får muligheten til å forsvare det olympiske gullet fra 2012 etter at de i går vant finalen i den olympiske kvalifiseringsturneringen med 3-1 (14-25, 25-16, 25-23, 25-21) mot Frankrike. På forhånd og underveis var ikke Russland den største favoritten, ikke minst fordi stjernespiller Muserskiy meldte forfall før turneringen av private årsaker. Og etter første sett så heller ikke Russland ut som finalevinnere. Men en del vellykkede spillerbytter fra trener Alekno snudde momentum i Russlands favør. Du kan lese mer om kampen her. Skjema fra DataVolley er her.

Finaletaper Frankrike får en ny mulighet i Japan i mai, det samme som Polen, som vant en thriller av en bronsefinale med 3-2 (20-25, 25-22, 16-25, 28-26, 16-14) over Tyskland. Les om kampen her. I Japan skal i tillegg til de to europeiske følgende lag delta: Australia, Kina, Iran, Japan, Canada (tapte 0-3 for Cuba i natt) og Venezuela. De åtte lagene spiller alle mot alle, og de tre beste samt beste asiatiske får OL-plass.

Legg igjen en kommentar