Publiserte artikler

OL-kvalifiseringen

Russland jubler for OL-plass. Foto: CEV

Russland er klar som Europas representant i OLs kvinneklasse, mens Nederland og Italia får en ny mulighet til å kvalifisere seg i FIVB-kvalifiseringen i mai/juni. Dette ble klart etter at Russland slo Nederland 3-1 (25-21, 22-25, 25-19, 25-20) i finalen i CEVs kvalifiseringsturnering i Ankara, mens Italia vant over Tyrkia i bronsefinalen med 3-2 (25-23, 19-25, 25-23, 15-25, 15-13). Se kampreferat fra bronsefinalen her, fra finalen her.

CEV har utnevnt et drømmelag etter turneringen. Det ser slik ut:
Opplegger: Evgeniya Startseva (Russland)
Diagonal: Lonneke Sjoeltes (Nederland)
Kanter: Paola Egonu (Italia) og Neriman Ozsoy (Tyrkia)
Midter: Robin de Kruijf (Nederland) og Kubra Akman (Tyrkia)
Libero: Stefania Sansonna (Italia)

I mennenes turnering i Berlin er det bronsefinale og finale i dag. I bronsefinalen møtes Tyskland og Polen kl. 13:30, mens finalen mellom Russland og Frankrike starter kl. 16:30. Du kan se kampene på laola1.tv her. Det ble flere jevne og velspilte sett i gårsdagens semifinaler. Russland slo Tyskland 3-1 (31-33, 25-22, 25-19, 26-24), mens det ble 3-0 (29-27, 32-30, 25-20) til Frankrike over Polen. Det er stor stemning i Max Schmeling Halle i Berlin, og en norsk kontingent med landslagstrener Scott Olsen i spissen lar seg flere ganger imponere. Du kan lese mer om semifinalene her og her.

Det pågår OL-kvalifisering også i andre konføderasjoner. I NORCECAS kvinneturnering i Lincoln i USA, har hjemmelaget kvalifisert seg ved å slå Den Dominikanske Republikk i turneringsfinalen med 3-0 (25-19, 25-19, 25-18).

Mennenes turnering i NORCECA pågår i Edmonton i Canada, og der spilles finalen i dag mellom hjemmelaget og Cuba. I semifinalen slo de to lagene henholdsvis Puerto Rico og Mexico.

I Sør-Amerika spiller kvinnene finale i dag. Den går mellom Peru og Argentina.

Legg igjen en kommentar