Publiserte artikler

Norge videre etter thriller

Anders Mol i angrep mot Georgia. Foto: CEV

Etter at både Sveits og Norge hadde slått Georgia 3-0 i sine kamper i første runde i U20-kvalifseringen for gutter, var det i dag klart for puljefinale mellom Norge og Sveits i sveitsiske Schaffhausen. Og kampen betydde vinn eller forsvinn, bare puljevinneren ville gå videre til neste runde i Østerrike i månedsskiftet mars/april.

Norge kom godt i gang og vant første sett 25-20. Men et jevnt andresett gikk til Sveits 29-27, og etter at sveitserne hadde blåst Norge av banen med 25-11 i det tredje, hadde nordmennene kniven på strupen. Det første hinderet ble ryddet av veien med 25-22, men i det avgjørende settet havnet Norge igjen i trøbbel. Laget ble liggende bak og kjempe fra start, og greide ikke å utligne før på 11-11, og da hadde Sveits ledet hele 11-7. Men da vi trodde Norge hadde funnet spillet, spratt Sveits plutselig fra til 14-11, og løpet virket kjørt. Men den gang ei. Norge vant serven, og etter fire rake poeng sto det 16-14 til Norge.

Dermed er det klart for nye kamper til laget, der spillerne får mulighet til å utvikle seg mot god motstand. Norsk toppscorer i kampen ble Anders Berntsen Mol. Han fikk stort angrepsansvar og tok i alt 29 poeng. Imponerende også av Petter Alstad Østvik med 7 blokkpoeng.

Kampskjema fra kampen finner du her.

Legg igjen en kommentar