Publiserte artikler

Grand Prix i Sverige

Det svenske volleyballforbundet har flyttet på sin store volleyballfest Grand Prix, og flytten har skjedd både i tid og sted. Vanligvis har Grand Prix blitt avviklet i trettendagshelgen, 5.-6. januar, og i mange år har Katrineholm vært stedet for evenementet.

I år skal imidlertid Fyrishov i Uppsala være arena, og Grand Prix skal foregå i morgen og søndag. Grand Prix er både en bredde- og eliteturnering. For eliten er turneringen den viktigste å vinne i volleyball-Sverige, foruten det svenske mesterskapet, altså serien. Lagene som får delta i Grand Prix er de fire beste halvveis i serien. Det spilles da semifinaler lørdag mellom 1-4 og 2-3, søndag spilles bronsefinaler og finaler. Men i tillegg til de åtte elitelagene som deltar, spilles noe som kalles Ungdommens Grand Prix, en turnering for spillere født 1997 og senere. Og i DistriktSlaget deltar 14 distriktslag med spillere født 2000og senere.

I semifinalene i eliteklassen spilles følgende kamper:
Kvinner
Kl. 10:00 Hylte/Halmstad – Örebro
Kl. 12:30 Svedala – Engelholm
Menn
Kl. 15:30 Hylte/Halmstad – Linköping
Kl. 18:00 Falkenberg – Örkelljunga

Kvinnefinalen søndag spilles kl. 14:30, mennenes finale kl. 16:30.

Elitekampene vises på Volleykanalen, pay per view, sjekk her.

Hjemmesiden for Grand Prix er her.

Legg igjen en kommentar