Publiserte artikler

OL-kvalifisering

Mandag starter kvalifiseringsturneringen som sikrer et europeisk kvinnelag plass i OL i Rio i august. Kvalifiseringen avvikles i Tyrkias hovedstad Ankara med de åtte høyest rankede europeiske lagene, nemlig Russland, Nederland, Italia, Tyskland, Belgia, Polen og Kroatia, i tillegg til arrangørlandet. Vinneren av turneringen, som blir funnet i lørdagens finale, får OL-plass, mens nr. 2 og 3 får en ekstra mulighet til å kvalifisere seg i en ekstra FIVB-turnering i Tokyo i mai/juni.

Dagen etter kvinnenes, starter en tilsvarende turnering for mennene i den tyske hovedstaden. Finalen her går søndag 10. januar, og i tillegg til Tyskland, er følgende lag med: Russland, Polen, Frankrike, Serbia, Bulgaria, Finland og Belgia.

Begge turneringene avvikles på samme måte. De åtte lagene deles i to puljer der lagene spiller alle mot alle. Vinneren i den ene puljen spiller så semifinale mot toeren i den andre, før bronsefinalen og finalen avgjør hvem som får dra til Rio og hvem som får en ekstra mulighet.

Hjemmesiden til kvinneturneringen er her, mennenes er her. Kampene i begge turneringene blir streamet på laola1.tv, se her.

Legg igjen en kommentar