Publiserte artikler

Tre finalister klare

NTNUI for sterke for Dristug. Foto: Agderposten

For første gang i historien har det blitt spilt golden set i en NM-kamp. Det skjedde da Førde tok mot Randaberg til semifinalekamp i går. Etter at Randaberg hadde vunnet den første semifinalekampen hjemme med 3-2, var Førde tvunget til å vinne 3-0 eller 3-1 for å gå direkte til finalen. Med tap ville Randaberg få Oslo-tur, med 3-2 til Førde ville vinneren av et golden set til 15 få finaleplassen. Og det siste var det som skjedde. Førde tok seieren med 3-2 (26-24, 20-25, 25-9, 21-25, 15-9), og i ekstrasettet vant hjemmelaget med 15-6. Les hva NRK Sogn og Fjordane skriver her, Rogalands Avis har artikkel her, hjemmesidene til Førde og Randaberg har kampomtale her og her. Poengliga fra kampen finner du her.

Også i den andre av mennenes semifinaler var det lenge spenning om hvem som skulle få plass i finalen. NTNUI hadde vunnet 3-1 hjemme mot Dristug i Dragvollhallen, men Dristug viste fra første stund i Åmlihallen at de ikke hadde tenkt å gi seg uten sverdslag. Og mens Dristug hadde fått med Hendrik Mol på ferie fra studier og spill på Hawaii, var NTNUI svekket ved at de manglet sin landslagskant Jon Arnesen. For å få muligheten til et golden set, måtte Dristug vinne 3-0 eller 3-1. Det første settet ble tapt knepent 24-26, men fortsatt var det håp. Og mulighetene fantes i det neste settet helt til det ble tapt 28-30. Dermed hadde NTNUI fått det poenget de trengte. Likevel ble det jevnt til siste slutt. Dristug vant de to neste settene 25-20, 27-25, før NTNUI satte spikeren i kista med 13-15. Poengliga finner du her.

En kamp i kvinneklassen ble også avgjort i går. I Bergen hadde Nyborg slått Oslo Volley 3-2. I Oslo åpnet Nyborg sterkest igjen og tok det jevne førstesettet med 25-23. Men så begynte bergenserne å gjøre for mange feil, Oslo utnyttet sin større rutine og tok de neste settene 25-21, 25-17, 25-12. Dermed blir det ny finale på tittelforsvarerne. Poengliga her.

Den fjerde og siste semifinalen spilles i Randaberg i dag kl. 14:00 og går mellom lederne av Mizunoligaen, Randaberg, og årets overraskelse i NM, Tambarskjelvar. Du kan følge poengligaen her. Kampen streames, du kan følge den her. Randaberg er klar favoritt, ikke minst etter at de vant 3-0 i Naustdal i den første semifinalen.

Kommentarer (2)