Publiserte artikler

Kvalen videre

Ikke alltid lett for Lennik å stoppe verdensstjernen Kurek. Foto: CEV

To norske spillere spilte europacupkamper denne uken. Det var Jonas Kvalen i Prefaxis Menen og Rune Fasteland i Volley Lindemans Asse-Lennik, begge belgiske klubber. Det gikk best for Jonas og Menen. I sekstendedelsfinalen i Challenge Cup borte mot finske Hurrikaani Loimaa tapte de riktig nok med 2-3. Men siden de hadde vunnet hjemmekampen med 3-1, var avansementet til åttendedelsfinalen klart allerede etter to sett, som Menen vant. Dermed kunne lage spare sine viktigste spillere, deriblant Jonas, i resten av kampen og gi spilletid til de som vanligvis må slite benken. Likevel ble Jonas nest beste poengplukker i kampen med 19 poeng med en killprosent på imponerende 61. Du finner tall fra kampen her.

I åttendedelsfinalen skal Menen møte Pärnu VC fra Estland. Første kamp går i Pärnu en av dagene 19.-21. januar.

Rune spiller i den gjeveste europacupen, Champions League. I går møtte Lennik overmakten i den fjerde puljekampen i form av de polske mesterne Asseco Resovia Rzeszow. Det startet imidlertid bra for Lennik, som vant det første settet. Men så skrudde Rzeszow opp og tok de tre neste. Dermed topper Rzeszow puljetabellen, mens Lennik er nr. 3. Det ble lite spilletid på Rune i denne kampen. Tallene og reprotasje finner du her.

Lenniks neste kamp i Champions League er hjemme mot sveitsiske Lugano torsdag 21. januar.

Legg igjen en kommentar