Publiserte artikler

«Norskelagene» vinner

Julenisse Andreas ga ingen gaver til Olsztyn denne gangen. Foto: Effector Kielce

Det har vært en god helg for de norske spillerne som spiller profesjonelt i Europa. I Belgia gikk Asse-Lennik, med Rune Fasteland som midtspiller, til topps på serietabellen etter en grei 3-0-borteseier over Amigos Zoersel. Rune spilte hele kampen og tok seks poeng etter to blokker og fire av fem angrep vunnet. Det blir nok tøffere onsdag når laget skal møte det andre laget som også har vunnet alle sine seriekamper så langt, Knack Roeselare, i den første semifinalen i den belgiske cupen.

Jonas Kvalens lag i Belgia, Prefaxis Menen, henger også godt med. Laget ligger som nr. 4, tre poeng bak lederlagene. Lørdag ble den viktige utfordreren Topvolley Callant Antwerpen slått 3-1 borte, og nærmest som vanlig var Jonas lagets toppscorer fra sin diagonalplass, denne gangen med 16 poeng, fordelt på 1 ess, 2 blokker og 13 angrep.

I Polen har Effector Kielce og Andreas Takvam slitt tungt. Men etter at laget tok sesongens første serieseier med 3-1 hjemme over Indykpol AZS Olsztyn, har Kielce nå to lag bak seg. Andreas er fast midtspiller på laget, og lørdag tok han 9 poeng: 1 ess, 3 blokker og 5 av 7 angrep. Forhåpentligvis har laget nå skaffet seg så pass selvtillit at det kan avansere til tryggere grunn.

Vi har også en spiller i Danmarks øverste kvinneserie. Brøndby topper tabellen, og i går ble bunnlaget DHV Odense slått med stygge sifre i Odense: 25-10, 25-8, 25-9. Julie Heile Mikaelsen sørget for 3 ess, 2 blokkpoeng og 5 angrepspoeng til laget sitt, og ble dermed toppscorer.

Legg igjen en kommentar