Publiserte artikler

Norske i e-cup

Rune Fasteland på vei for å angripe mot Rzeszow. Foto: CEV

To norske spillere og en dommer var i aksjon i europacupen i går. Mest statuspreget var nok Rune Fastelands innsats. Champions League er den høyest rangerte cupen, og Rune spilte hele kampen for belgiske Asse-Lennik mot det polske stjernelaget Asseco Resovia Rzeszow. Han fikk også opplevelsen av å blokke ned megastjernen Bartosz Kurek. Det var imidlertid ikke nok til å vinne kampen, han fikk merke at det ikke er lett å vinne baller mot verdensstjerner. Det endte med tap 0-3 (16-25, 18-25, 18-25) i Rzeszow. Du finner mer informasjon med link til kampstatistikk her.

Den andre norske spilleren som spilte europacup i går var Jonas Kvalen. Han opplevde også å ha en nordmann som andredommer, nemlig Lars Rydland. Og i motsetning til Rune Fasteland, gikk Jonas og laget hans, Prefaxis Menen fra Belgia, av med seieren i CEV Challenge Cup-kampen mot Hurrikaani Loimaa fra Finland. Jonas ble endatil toppscorer med 25 poeng i kampen i Menen, som ble vunnet 3-1 (23-25, 25-18, 25-21, 25-22). Mer informasjon her.

Vi kan ellers nevne at begge lagene som slo ut de norske lagene BK Tromsø og Nyborg fra Challenge Cup, henholdsvis Gentofte fra Danmark og Raision Loimu fra Finland, begge tapte sine kamper i går. I Danmark tapte Gentofte 0-3 (21-25, 20-25, 22-25) for Galatasaray HDI Istanbul, mens ASUL Lyon Métropole på hjemmebane slo Loimu 3-0 (25-20, 25-19, 25-16).

Legg igjen en kommentar