Publiserte artikler

Jevnt da Nyborg røk ut

Ikke alltid lett for Loimu å passere Nyborgs blokk. Foto: Raision Loimu

Nyborg hadde tapt den første kampen i CEV Challenge Cup hjemme mot finske Raision Loimu med 0-3. I returkampen i går i Finland gikk laget likevel respektløst til verks fra første ball og satte finnene under press. Etter noen innledende side outs fra begge sider, satte Vetle Hylland noen kraftfulle server og skaffet bortelaget føringen med noen poeng som laget aldri ga fra seg, men kontrollerte inn til 25-21.

Det andre settet ble også jevnt, men her glapp det mot slutten for Nyborg, som måtte se Loimu gå fra 19-20 til 25-22. Tredje sett ble det mest dramatiske. Nyborg måtte vinne både dette og det neste for å få muligheten til et golden set. Og etter en jevn start tok Loimu føringen før Nyborg overtok og sikret seg fire settballer. Ingen av disse ble benyttet, mens Loimu overtok og gikk fram til 30-28 og dermed avansement til neste runde.

I det fjerde settet var det med resultatet fra fjerde sett lite å spille om, og det ble en noe tammere avslutning som Loimu vant 25-22.

Nyborg hadde gjort noen forandringer fra første kamp, og disse kom nok litt overraskende på finnene. I et forsøk på å bremse Loimus midtangrep, ble den tidligere landslagsmidten Kristian Mjelde Bjelland flyttet inn i midten, mens Andrej Khanevski tok hans plass på kanten. Finnene forsøkte å serve Andrej ut av kampen, med det resultatet at han ble kampens beste mottaker. En annen forandring var at Ask Helland-Hansen, som hadde gjort en god kamp som diagonalspiller i Bergen, ble byttet med Vetle Hylland i store deler av kampen. Dermed måtte Loimu forholde seg til en høyrehendt diagonal i stedet for en forventet venstrehendt.

Kampene i årets europacup ble en nyttig erfaring. Selv om laget er ute av turneringen, har det vist at det kan kjempe jevnt med lag fra store volleyballnasjoner som Finland. Ikke minst mentalt har laget hevet seg. Spillerne har ikke gått på banen og tapt på forhånd, men de har stilt opp kun med tanke på å vinne. Helt sikkert en nyttig erfraring før viktige kamper i NM, NCC og serien.

Statistikk fra DataVolley finner du her.

Legg igjen en kommentar