Publiserte artikler

8000 poeng

Samuele Papi. Foto: LPR Piacenza

Den italienske volleyballspilleren Samuele Papi tok i går sitt poeng nr. 8000 i Italias øverste liga. Papi er født i mai 1973 og spiller for tiden på LPR Volley Piacenza, der han har spilt de siste fem sesongene. I går møtte laget de regjerende italienske mesterne Diatec Trentino, og måtte gi tapt 0-3. Men Papi tok tre poeng og er nå oppe i 8001 totalt siden han debuterte for Falconara i 1990, 17 år og 5 måneder gammel.

Siden den gangen har han spilt 777 kamper i serien, i tillegg til 339 landskamper. Han har spilt i fire OL med to sølv- og to bronsemedaljer som resultat. Papi er imidlertid ikke spilleren med flest poeng på laget. Hristo Zlatanov, født 1976, har snart 9500.

Hvem som har tatt flest poeng i Norge er ikke godt å si. Det har vært lite registrering av slikt før Espen Stensvoll startet sin Poengliga.

Legg igjen en kommentar