Publiserte artikler

Europacup i Norge

I dag skal to norske herrelag forsøke seg mot lag fra andre ligaer i Europa. Kl. 18:00 møter BK Tromsø de danske mesterne fra Gentofte, med norske Joakim Larsen som en av trenerne. Tretti år er gått siden Tromsø sist var representert i europacupene. Fra 1981 tok BK Tromsø fem norske mesterskap på rad og var landets suverent beste lag på herresiden. Den største opplevelsen i europacupsammenheng kom i 1983 da det greske storlaget Panathinaikos fra Aten spilte begge kampene i Tromsø. 3000 tilskuere var da i Tromsøhallen, der også dagens kamp skal spilles, se artikkel i iTromsø her. Like mange tilskuere blir det nok ikke i dag, men kanskje er det håp om et bedre resultat enn den gangen da kampene ble tapt 0-3 og 2-3. Klubben har ellers slitt hardt for å oppfylle CEVs reglementkrav, se her. Vi mistenker klubben har fulgt kravene for finalene, som er en god del strengere enn for de innledende rundene.

Det andre norske laget som skal i aksjon i dag, har nyere erfaring med europacupkamper enn BK Tromsø. For Nyborg VBK er kveldens kamp mot finske Raision Loimu den ellevte i løpet av de siste fem sesongene. Kampen går kl. 20:00 i Haukelandhallen, og med finsk motstand er det klart at Nyborg vil få det tøft. Finland er et av Europas stekeste volleyballand med jevnlig deltakelse i EM- og VM-sluttspill. Les intervju med Ørjan Siljander, den av dagens spillere som har flest kamper for Nyborgs elitelag med 254, på Nyborgs hjemmeside her, og i BT her.

CEV tillater ikke offisiell streaming av kampene, men muligens kommer det likevel, sjekk klubbenes facebooksider her og her. Live oppdatering av resultatene finner du på CEVs sider her.

Legg igjen en kommentar