Publiserte artikler

Tre norske i hovedrunden

Tvinde i mottak i Doha. Foto: FIVB

Både Geir Eithun-Lars Fredrik Tvinde og Morten Kvamsdal-Christian Sandlie Sørum vant sine to kamper i kvalifiseringen i Qatar Open i går. Og siden Øivind Hordvik og Bjarte Usken på forhånd var kvalifisert, er hele tre norske lag klare for spill i hovedrunden som starter i dag. Tre norske lag i en hovedrunde i en FIVB-turnering er ikke vanlig kost, det skjer vel stort sett bare når det spilles i Stavanger. Desto mer gledelig når det skjer.

I gårsdagens kvalifisering slo Eithun-Tvinde først Fecteau-Boutin-Thompson fra Canada med 2-0, før B. Salemi-R.Raoufi fra Iran ble slått med de samme sifrene. Kvamsdal-Sørum vant sin første kamp mot Harms-Bergmann, Tyskland, med 2-1, like mange sett måtte de spille mot HA Likejiang-Bao J. fra Kina før hovedrundeplassen var klar.

Det gikk ikke like bra for det tredje norske laget som spilte kvalifisering. Svein Solhaug og Daniel Bergerud tapte sin første og eneste kamp mot tsjekkerne Kufa, D.-Lenc med 0-2.

I hovedrunden er Norge også sikret et lag i eliminasjonsspillet, for Eithun-Tvinde er havnet i samme pulje som Kvamsdal-Sørum. Og de to lagene innleder sitt puljespill mot hverandre kl. 15:00. Hordvik-Usken starter kl. 16:00 og motstandere er Fañe-Henriquez fra Venezuela.

Vi må ellers arrestere oss selv når det gjelder gårsdagens melding om at turneringen i Doha går innendørs. Det er i hvert fall trær å se ved noen av banene.

Hovedrunderesultatene finner du her.

Legg igjen en kommentar