Publiserte artikler

EM-trekningen foretatt

Fra dagens EM-trekning. Foto: CEV

Trekningen til senior-EM i 2017 og EM U19 jenter/U20 gutter i 2016 er blitt foretatt i Luxembourg i formiddag. De norske seniorlagene og U20-laget må gjennom inntil tre kvalifiseringsrunder for å komme blant de 16 som får spille EM-sluttspill, mens jentene i U19 er så høyt ranket at de slipper å spille første kvalifiseringsrunde. I stedet går de direkte til andre runde der de møter Bulgaria, Finland og Estland. Kampene skal spilles 31. mars – 3. april. Puljevinnerne går til EM-sluttspill, mens toerne og den beste treeren danner to puljer i tredje runde.

Guttene i U20 må altså først komme seg videre fra 1. runde, der de er havnet i pulje med Sveits og Georgia. Disse kampene skal spilles 7.-10. januar, og for å gå videre, må de vinne puljen. I så fall møter de Frankrike, Østerrike og Slovakia. Kvalifiseringen til sluttspillet som for jentene.

Hos seniorene spilles første runde 19.-22. mai. Kvinnene er i pulje med Montenegro, Bosnia-Hercegovina og Litauen.Puljevinneren og den beste toeren i de to puljene går til andre runde som spilles over to helger i slutten av september neste år.

Mennenes puljekonkurrenter er Israel, Ungarn og England. Her går puljevinnerne og de to beste toerne i tre puljer videre til andre runde.

Andre runde hos seniorene består av seks firelagspuljer. Puljevinnerne går til sluttspillet, mens toerne møtes to og to til playoff i mai 2017.

Ingen arrangørland er klare i skrivende stund. Du kan lese mer her, resultatet av trekningene finner du her.

Kommentarer (2)