Publiserte artikler

Det blir sandvolleyball i Stavanger

Vi meldte tidligere at Stavanger ikke er på det internasjonale volleyballforbundets sandvolleyballkalender i 2016, og altså ikke en del av FIVBs World Tour-sirkus. Men nå kan Stavangers og Norges befolkning likevel se fram til solfylte dager med sand mellom tærne ved Vågen. Som et stort plaster på såret melder nemlig Norges Volleyballforbund i dag at Stavanger får arrangere finalen i Continental Cup, noe som betyr at 32 lag fra Europa av hvert kjønn skal spille om to ledige plasser i OL, samt to land i hver klasse får en ny sjanse i den internasjonale kvalifiseringen. Les nyheten her.

Som kjent har norske lag ingen mulighet til å bli blant de seksten lagene som tar seg til OL via den internasjonale rankingen. Lagene som kommer til Europa er altså lag som ikke har fylt kvoten gjennom spill i internasjonale turneringer og dermed oppnådd god nok plassering på rankingen. De spiller så langt vi forstår med reglene som har vært i de foregående rundene, nemlig at hvert land stiller med to lag i klassen(e) de deltar, og spiller to kamper mot et annet land. Står det 1-1 i kamper, spilles en avgjørende kamp. Turneringen spilles etter skoleslutt i juni.

Lagene som har kvalifisert seg til finalen, har gjort det enten ved å vinne en pulje i andre kvalifiseringsrunde eller ved å bli et av de to beste i tredje runde. Norges menn vant sin pulje i andre runde, mens kvinnene ikke kvalifiserte seg. I NVBFs nyhet står det imidlertid at Norge som arrangør likevel får delta i kvinneklassen også. Hvordan dette skal skje vet vi ikke, om 17 lag skal spille eller om et av de kvalifiserte går ut. Hos CEV kan du se hvilke lag som kvalifiserte seg, mennene her, kvinnene her. Det blir nok klarlagt når det europeiske forbundet kommer med en offisiell melding.

Legg igjen en kommentar