Publiserte artikler

OL-kvalifisering

Puljene for de åtte lagene i hver klasse som skal spille om en plass i OL i Rio er nå klare. Som tidligere meldt deltar landene som arrangerer turneringene, henholdsvis Tyrkia og Tyskland, samt de sju best rankete lagene utenom de to som allerede har sikret plass via World Cup, henholdsvis Serbia i kvinneklassen og Italia i klassen for menn.

De åtte lagene er fordelt i puljene etter serpentinsystemet, etter at arrangørlandet er plassert i pulje A, deretter det høyest og nest høyest rankete i pulje B, osv. Puljene blir dermed slik:
Kvinner
Pulje A: Tyrkia, Tyskland, Nederland, Romania
Pulje B: Russland, Italia, Belgia, Polen
Menn
Pulje A:
Tyskland, Polen, Serbia, Belgia
Pulje B: Russland, Bulgaria, Frankrike, Finland

I puljene spiller alle mot alle. Deretter er det semifinale mellom nr. 1 i den ene puljen og nr. 2 i den andre. Vinneren av finalen kvalifiserer seg til OL, mens finaletaperen og vinneren av bronsefinalen får en ny mulighet til å kvalifisere seg til OL via en FIVB World Olympic Qualification Tournament i mai/juni.

Kvinnenes turnering går 4.-9. januar i Ankara, mennenes 5.-10. januar i Berlin. Alle kampene streames på laola1.tv.

Du kan lese mer her og her.

Legg igjen en kommentar