Publiserte artikler

Norge avanserer

Kristian Mjelde Bjelland (nr. 10) og resten av landslaget har ført Norge oppover på rankingen. Foto: FIVB

Etter det nyss avsluttede europamesterskapet for menn har både FIVB og CEV oppdatert sine rankinglister. For CEV var det viktig å få dette på plass fordi de sju høyest rangerte i tillegg til arrangørlandet Tyskland, er de som får delta i OL-kvalifiseringen 5.-10. januar i Max-Schmeling-Halle i Berlin. Disse åtte lagene ble som vi skrev i går Russland, Bulgaria, Polen, Serbia, Frankrike, Finland og Belgia. Lagene skal deles opp i to puljer, men dette vil ikke bli gjort før lagene har bekreftet deltakelse. På den europeiske rankingen er Russland fortsatt på topp foran Italia. Italia har allerede kvalifisert seg til OL via World Cup, så de skal ikke delta i Berlin. Med sin fjerdeplass i EM hoppet Bulgaria to plasser fram til tredje på rankingen, mens Serbia, som delte andreplassen med Italia, falt tilbake til sjette.

Norges totalt 29. plass gjorde at laget fikk et byks fram med 11 plasser, og de er nå nr. 36 av i alt 49 på listen. Se hele rankingen her. Vi merker oss ellers at CEV spillerstatistikk er oppdatert etter EM-finalen. Vi kan der bl.a. se at Norges daværende midtspiller Kristian Mjelde Bjelland endte på andreplass på den totale blokkstatistikken, mens Jonas Kvalen ble nr. 16 og Mathias Loftesnes nr. 17 på angrepsstatistikken. Jonas ble også nr. 16 i totalt antall poeng. Se alle tallene her.

Hos FIVB er Brasil uforandret på toppen, mens Polen er nr. 2 og har byttet plass med Russland, som har tredjeplassen foran Italia. Norge har avansert 23 plasser og er nå nr. 79 av i alt 160 land. Hele listen er her.

Legg igjen en kommentar