Publiserte artikler

Frankrike europamestere

Jubel for EM-gull. Foto: CEV

Det var to lag som aldri hadde vunnet en europamestertittel før som møttes i finalen i EM for menn i Arena Armeec i Bulgarias hovedstad Sofia i går. Men i motsetning til Slovenia, som aldri hadde tatt medalje i volleyball før, hadde Frankrike tatt fire sølv og to bronse siden EM første gang ble spilt i 1948. Og Frankrike har vært et av sesongens utropstegn ved å vinne World League. Slovensk lagidrett hadde dessuten bare en medalje fra før, den var tatt i EM i håndball i 2004.

Frankrike var dermed små favoritter da de to lagene stilte til start etter at Italia først hadde snytt hjemmelaget for bronse ved å vinne 3-1 (25-20, 25-14, 23-25, 25-20). Men Slovenia hadde slått store lag som Polen og Italia på vei til finalen og måtte helt klart tas alvorlig. Og det gjorde Frankrike. Så selv om et par av settene ble jevne, så kunne Frankrike likevel ta sitt første mesterskap foran 10.500 tilskuere med 3-0 (25-19, 29-27, 29-27).

Den videre rekkefølgen i sluttspillet ble: 5. Polen, 6. Russland, 7. Serbia, 8. Tyskland, 9. Nederland, 10. Belgia, 11. Estland, 12. Finland , 13. Tsjekkia, 14. Slovakia, 15. Kroatia, 16. Hviterussland.

Og Norges innsats i kvalifiseringen ga laget en 29. plass totalt av 44 deltakende land.

Lagene på de sju første plassene er sammen med arrangørlaget Polen kvalifisert til neste EM i 2017. I 2019 vil forøvrig antall lag i sluttspillet økes ifølge den nyvalgte presidenten.

På grunnlag av den nye rankingen som vil bli opprettet for CEV etter EM, vil åtte lag kunne delta i kvalifiseringsturneringen til OL som skal gå i Berlin 5.-9. januar. De sju i tillegg til Tyskland ser da ut til å bli Russland, Italia, Bulgaria, Polen, Serbia, Frankrike, Finland og Belgia. De nyslåtte sølvvinnerne fra Slovenia mangler 2 poeng på å få delta.

Som vanlig nå ble et Dream Team valgt. Det ser slik ut:
MVP: Antonin Rouzier (FRA)
Beste opplegger: Simone Giannelli (ITA)
Beste diagonal: Ivan Zaytsev (ITA)
Beste kant: Tine Urnaut (SLO)
Nest beste kant: Earvin Ngapeth (FRA)
Beste midt: Teodor Todorov (BUL)
Nest beste midt: Viktor Yosifov (BUL)
Beste libero: Jénia Grebennikov (FRA)

Fair Play Award: Vladimir Nikolov (BUL)

Du kan lese mer om finalen her.

Legg igjen en kommentar