Publiserte artikler

Mennenes EM

Finalehallen Arena ArmeecI morgen er det klart for mennenes EM. Bulgaria og Italia er arrangører av de innledende puljekampene, playoff og kvartfinaler, mens semifinalene og finalene går i Arena Armeec i Sofia. Finalen spilles neste søndag, 18. oktober. Arrangementet forløper som hos kvinnene: de seksten lagene fordeles i fire puljer der lagene spiller alle mot alle. Etter puljespillet går puljevinnerne til kvartfinalen, mens nr. 2 i en pulje spiller playoff mot nr. 3 i en annen for å finne de resterende kvartfinalistene.

Det ligger an til å bli et sterkt EM. De regjerende verdensmesterne Polen deltar, det samme gjør vinnerne av årets World League, Frankrike, vinnerne av European Games, Tyskland, nr. 2 i World Cup og klare for OL i 2016, Italia, samt tittelforsvarerne fra EM i Danmark 2013, Russland. I tillegg må vi regne med sterke innsatser fra Serbia og finalearrangør Bulgaria.

Puljeoppsettet ser slik ut:
Pulje A (i Sofia): Bulgaria, Nederland, Tsjekkia, Tyskland
Pulje B (i Torino): Estland, Frankrike, Italia, Kroatia
Pulje C (i Varna): Belgia, Hviterussland, Polen, Slovenia
Pulje D (i Busto Arsizio): Finland, Russland, Serbia, Slovakia

Du finner EMs hjemmeside her, CEVs side her.

Laola1.tv viser kamper fra mesterskapet, sjekk her.

Kommentarer (3)