Publiserte artikler

Ny europaranking

CEV har oppdatert kvinnenes rankingtabell umiddelbart etter EM var ferdigspilt. Det var viktig å få dette klart så fort som mulig fordi de sju høyest rankerte lagene får delta i OL kvalifiseringen for Europa sammen med arrangørlandet Tyrkia. Kvalifiseringen skal foregå i Ankara 4.-9. januar, og de åtte lagene der vil bli delt i to puljer. Vinneren av kvalifiseringen får plass i OL i Rio, mens nr. 2 og 3 får enda en mulighet i en verdensekvalifisering som skal foregå i Tokyo i mai eller juni.

Det ble noen små endringer i toppen av tabellen etter EM. Blant annet byttet Russland og Italia plass, men de åtte lagene vi antok ville få plass i kvalifiseringsturneringen, er de samme, nemlig Russland, Italia, Tyskland, Nederland, Belgia, Polen og Kroatia, i tillegg til Tyrkia. Serbia, som er nr. 3, har allerede kvalifisert seg. Du kan lese mer her.

Det norske kvinnelandslaget har også havnet på listen etter at de deltok i EM-kvalifiseringen. Laget er nå nr. 37 av de 48 på listen. Se hele listen her.

Samtidig med at kvinnenes rankingliste er sluppet, har CEV også oppdatert listene for guttenes U20 og jentenes U19. Begge de norske lagene har avansert på listen etter deltakelse i EM-kvalifisering. Guttenes liste er her, jentenes her. Rankingen vil telle når neste års EM trekkes, les mer her.

Kommentarer (1)