Publiserte artikler

Russland europamestere

Russland europamestere nok en gang. Foto: CEV

Det russiske kvinnelandslaget forsvarte tittelen fra 2013 og vant sitt nittende europamesterskap da de i går slo hjemmelaget Nederland 3-0 (25-14, 25-20, 25-20) i finalen i Rotterdam. De 11.000 tilskuerne i Sportpaleis Ahoy måtte konstatere at Russland ble for sterke. I bronsefinalen slo Serbia Tyrkia 3-0 (25-19, 25-17, 25-18).

Den videre rekkefølgen i sluttspillet ble 5. Tyskland, 6. Belgia, 7. Italia, 8. Polen, 9. Hviterussland, 10. Kroatia, 11. Tsjekkia, 12. Ungarn, 13. Bulgaria, 14. Aserbajdsjan, 15. Romania, 16. Slovenia.

Rekkefølgen fra nr. 5 og utover ble dannet på grunnlag av resultatene i de innledende rundene, og spesielt femteplassen var viktig, etter som den og de fire første gir plass i det neste EM-sluttspillet i Aserbajdsjan og Georgia.

De individuelle premiene ble gitt til følgende:
MVP: Tatiana Kosheleva (Russland)
Beste opplegger: Maja Ognjenovic (Serbia)
Beste diagonal: Lonneke Slöetjes (Nederland)
Beste kant: Tatiana Kosheleva (Russland)
Nest beste kant: Anne Buijs (Nederland)
Beste midt: Irina Zaryazhko (Russland)
Nest beste midt: Eda Erdem Dündar (Tyrkia)
Beste libero: Anna Malova (Russland)

Du kan finne mer stoff her.

Legg igjen en kommentar