Publiserte artikler

OL-kvalifisering

Tolv lag av hvert kjønn skal spille volleyball i OL i Rio neste år. Hittil er tre lag i hver klasse kvalifisert. Det er arrangørlandet Brasil i begge klassene, samt de to beste fra World Cup, henholdsvis Kina og Serbia i kvinneklassen og USA og Italia i klassen for menn.

De resterende ni lagene skal finnes på følgende måte: fem vinnere av kontinentale kvalifiseringsturneringer, tre ekstra i den utvidede asiatiske kvalifiseringsturneringen, samt et lag fra en ekstra olympisk kvalifiseringsturnering.

Den europeiske kontinentalkvalifiseringen vil foregå to steder der åtte lag deltar i hver klasse. Det er landet som arrangerer turneringen, samt de sju høyest landene som er rangert høyest etter EM.

Kvinnenes turnering skal gå i Ankara i Tyrkia 4.-9. januar, og i øyeblikket ligger Italia, Russland, Tyskland, Polen, Nederland, Belgia og Kroatia an til å få de resterende plassene, se ranking fra 15. september her.
Mennene spiller sin turnering i Berlin 5.-10. januar, og de sju best rankete lagene bortsett fra Italia, som allerede har OL-plass, er Russland, Serbia, Polen, Bulgaria, Frankrike, Finland og Slovakia, se ranking her.

Du kan lese mer hos FIVB om kvalifiseringen, kvinnenes her, mennenes her.

Legg igjen en kommentar