Publiserte artikler

World Tour-finale

Italienerne Nicolai-Lupo slo toppseedede Gibb-Patterson. Foto: FIVB

I går startet FIVBs finaleturnering for World Tour. Turneringen arrangeres i Fort Lauderdale i Florida i USA. Deltakere er de åtte lagene av hvert kjønn som har tatt mest poeng i løpet av 2015, og det gjelder da alle turneringene: VM, Majors, Grand Slams og Opens. Ingen land får imidlertid med flere enn to lag. I tillegg er det gitt to wild cards. Ingen norske lag er blant de tjue lagene.

Lagene er delt i to puljer av hvert kjønn. Disse spiller alle mot alle. De to puljevinnerne går direkte til semifinale, mens nr. 2 i den ene puljen spiller kvartfinale mot nr. 3 i den andre. Semifinalene spilles lørdag, bronsefinale og finale søndag. Det spilles om i alt 250.000 dollar i hver klasse, der 100.000 går til vinnerlaget.

Du kan lese mer her. Resultatene for kvinnene finner du her, for mennene her.

Legg igjen en kommentar