Publiserte artikler

Spenningen utløst

Cubaneren Juantorena viktig for Italias OL-plass. Foto: FIVB

Kanskje litt overraskende ble det USA som gikk til topps i mennenes World Cup i dag. Polen, som hadde gått gjennom alle de foregående kampene uten tap, måtte nemlig se seg slått av Italia med 3-1 (26-24, 22-25, 25-22, 25-19) i lagenes siste kamp, noe som sikret Italia OL-plass. Og dermed ville Polen være avhengig av at Argentina slo USA i turneringens siste kamp for å ta den andre plasseringen som gir billett til Rio neste år. Men selv om Argentina vant det tredje settet klart, var USA utilnærmelige og tok alle tre poengene med 3-1 (25-20, 25-21, 17-25, 25-20). Dette var første gang USA vant World Cup siden lagets første og eneste topplass i 1985.

Alle de tre involverte topplagene endte med det turneringen med ti seire og et tap, men USA gikk foran med flest poeng, 30 mot Italias og Polens 29, og Italia hadde bedre settforskjell enn Polen. Så nå må Polen satse på at de greier å kvalifisere seg til OL via den europeiske kvalifiseringen neste år. Men der får de hard kamp av andre europeiske lag, som Russland, Frankrike, Tyskland, Serbia og Bulgaria, for å nevne noen.

Den videre rekkefølgen i World Cup ble: 4. Russland, 5. Argentina, 6. Japan, 7. Canada, 8. Iran, 9. Australia, 10. Egypt, 11. Venezuela, 12. Tunisia.

De individuelle utmerkelsene ble fordelt slik:
MVP – Matthew Anderson (USA)
Beste kant – Osmany Juantorena (ITA)
Mest beste kant – Yuki Ishikawa (JPN)
Beste midt – Sebastian Sole (ARG)
Nest beste midt – Seyed Mohammad Mousavi Eraghi (IRI)
Beste duiagonal – Ivan Zaytsev (ITA)
Beste opplegger – Micah Christenson (USA)
Beste libero – Erik Shoji (USA)

Turneringens hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar