Publiserte artikler

Tap mot Saudi Arabia

Det norske laget etter kampen mot Saudi Arabia

Etter seks dager med hard trening og fem kamper i beina, kom det norske herrelandslaget godt i gang i den sjette og siste kampen ved oppholdet i Maribor i Slovenia. Motstander var Saudi Arabia, et fullstendig ukjent lag for Norge. Laget er ranket som nr. 58 på FIVBs landslagsranking mens Norge er nr. 103. Saudi Arabia viste også at det var et solid lag med mange spenstige og slagkraftige spillere, samtidig som de også utmerket seg med et mobilt og smidig feltforsvar.

Norge startet imidlertid kampen godt med solid serving og påfølgende sikkert blokkarbeid. Med Norge i føringen hele settet ble det greit 25-17 til Norge. Saudi Arabia gjorde noen endringer til neste sett. En ny opplegger skapte større problemer for blokkerne, samtidig som det norske servepresset ble noe redusert. Angriperne fikk også problemer med å forsere saudiernes blokk, og det som gikk forbi ble ofte plukket og omsatt i gode angrep.

I de tre neste settene var Saudi Arabia best og vant disse 25-18, 25-21, 25-22. Selv med tap ble det en nyttig kamp for Norge. Et fleksibelt og hurtig angrepsspill ga det norske forsvaret mange utfordringer, og de norske spillerne fikk også oppleve å møte en høyere blokk enn de er vante til.

I det hele en svært nyttig treningssamling for det norske laget og et viktig steg på veien mot deltakelse i internasjonale mesterskap.

Legg igjen en kommentar