Publiserte artikler

Kina i førersetet

De kinesiske jentene kan juble for seier mot Russland og kanskje OL-plass. Foto: FIVB

Dagen før siste runde av World Cup spilles i Japan, er det Kina og Serbia som noe overraskende ligger an til å ta de to plassene i OL i Rio neste år. De to lagene er de eneste som har tapt bare en kamp, så om de vinner sine oppgjør i morgen, er OL-billettene deres. En nøkkelkamp i dag var Kina-Russland, som Kina vant 3-1.

Mens Serbia har relativ lett motstand mot Argentina, får Kina det i utgangspunktet tyngre mot hjemmenasjonen i turneringens aller siste kamp. Etter at Japan i dag tapte for USA er de imidlertid uten mulighet til å ta en av de to første plassene, så det spørs hvor mye de greier å mobilisere. USA og Russland står begge med to tap, så om Kina eller Serbia skulle tape, står disse to lagene klare til å overta OL-plassene.

Du kan følge resultatene kommende natt her.

Legg igjen en kommentar