Publiserte artikler

Polen vant Wagner

Ikke lett å komme forbi den polske blokken. Foto: Svein Andersland

Det ble hjemmelaget Polen som gikk til topps for sjette gang i Hubert Wagner Memorial da den trettende utgaven ble avsluttet i går. Men seieren satt langt inne. Hadde Frankrike vunnet matchballen de hadde i tredje sett i den avsluttende kampen, ville det ha vært franskmennene som hadde gått til topps. Nå vant imidlertid Polen 3-2 (25-27, 19-25, 26-24, 25-23, 15-13), og dermed endte Frankrike på tredjeplass. For Japan har overrasket i turneringen og ble nr. 2 etter at de slo skuffelsen Iran 3-0 (33-31, 25-21, 25-20). Iran ble med det poengløse.

Hodebryet for Polen nå fram mot World Cup, er hvor alvorlig skadet den viktige kantspilleren Mateusz Mika er. Han fikk problemer med et kne under treningssamlingen før turneringen og kunne ikke spille noen av kampene.

Ikke uventet for en turnering i Polen gikk de fleste spillerutmerkelsene til Polen:
MVP: Michal Kubiak (Polen)
Beste angriper: Dawid Konarski (Polen)
Beste blokker: Piotr Nowakowski (Polen)
Beste mottaker: Yuki Ishikawa (Japan)
Beste server: Mateusz Bieniek (Polen)
Beste opplegger: Yoann Jaumel (Frankrike)
Beste libero: Pawel Zatorski (Polen)

Se ellers inntrykk og bilder fra Stords Svein Andersland her.

Kommentarer (2)