Publiserte artikler

World Cup i gang

Serbia i angrep mot USA. Foto: FIVB

I går ble de første kampene i World Cup for kvinner spilt. Tolv lag er samlet i Japan der de skal spille serie alle mot alle. I løpet av 16 kampdager fram til 6. september får altså alle lagene 11 kampdager, noe som gjør denne turneringen til den trolig aller hardeste i verden. Turneringen avvikles hvert fjerde år, og alltid i Japan. Belønningen er høy, de to første på serietabellen ved turneringens slutt får plass i OL i Rio neste år. Siden arrangørlaget av OL, Brasil, allerede er kvalifisert, deltar de ikke i World Cup. Foruten arrangøren Japan og verdensmesterne USA, deltar to lag fra hvert kontinent i turneringen. Europas representanter er Russland og Serbia, basert på den europeiske rankingen ved nyttår.

De første dagene spilles det kamper i Tokyo og Matsumoto. Seks lag er samlet hvert sted, og disse møter hverandre i løpet av seks dager. Deretter settes det opp nye puljer og lagene flytter seg til nye byer.

Første kampdag ga ingen overraskelser, men i dag har Serbia, som i går tapte 1-3 for China, slått årets vinnere av Grand Prix, de forsvarende verdensmesterne USA, med 3-2 (25-20, 22-25, 18-25, 25-19, 15-6). USA kan dermed få det vanskeligere enn beregnet med å nå OL. I morgen møter de nemlig et annet favorittlag, China.

Hjemmesiden til World Cup finner du her.

Legg igjen en kommentar