Publiserte artikler

Landslaget i trening

Gode treningsmuligheter med 12,5 m takhøyde i Sotra Arena

Det norske volleyball-landslaget for menn har for tiden treningssamling i Bergen og på Sotra. Samlingen startet torsdag og avsluttes mandag ettermiddag. Det veksles mellom balløkter i Sotra Arena, styrketrening i Vikinghallen og mental trening, det siste ved mental trener Randi Marie Berntsen. Totalt skal 25 timer fordelt på 11 økter unnagjøres. Totalt deltar 18 spillere på samlingen.

Samlingen er et ledd i forberedelsene til landskamper i Maribor i Slovenia. Etter samlingen blir 12 spillere tatt ut for avreise 3. september. Fram til 10. september skal laget trene og spille landskamper mot årets vinner av European League, Slovenia, samt overraskelseslaget fra årets Asiamesterskap, Qatar. Dessuten blir det matching mot slovenske elitelag.

Trener Scott Olsen sier at høstens samling og landskamper er et ledd i den videre oppbyggingen av landslaget.  De tre siste årene har en gruppe landslagsutøvere skapt historie for Norge ved å ta seg videre i EM-kvalifisering.  En ny kvalifiseringsrunde til både EM og VM er like rundt hjørnet, og det er viktig at herrelandslaget bygger opp bredden rundt de mest etablerte spillerne. Denne gang blir det en god blanding av både yngre og rutinerte landslagsspillere som skal møtes i august og september.

Med noen hjemvendte proffer og noe flytting av de mest profilerte spillere, ser det ut som årets Mizunoliga blir en av de jevneste vi har hatt på lenge.

Landslagsteamet består av hovedtrener Scott Olsen, assistenttrener Ivar Bakken, og Team Manager Geir Opseth.  Teamet forsterkes i år med fysioterapeuten Morten Hide og mental trener Randi Marie Berntsen.

Legg igjen en kommentar