Publiserte artikler

World League endres

Som ventet gjorde FIVB endring i formatet av World League for å sikre at denne sesongens dårligste lag i gruppe 1, Russland, får være med og spille mot de beste i 2016 også. Det totale antall lag som deltar neste sesong blir 32 som i år. Men gruppe 1 utvides fra 8 til 12 lag. Denne består av de åtte som deltok i år, altså også med nedrykkslaget Russland, det vil si Australia, Brasil, Iran, Italia, Polen, Russland, Serbia og USA, samt de fire beste fra gruppe 2: totalvinner Frankrike, Argentina, Belgia og Bulgaria.

Gruppe 2 vil også bestå av 12 lag. De er fra i fjor Canada, Cuba, Finland, Japan, Nederland, Portugal, Sør-Korea og Tsjekkia, vinneren av gruppe 3, Egypt, samt tre lag som er blitt gitt wild card, China, Slovakia og Tyrkia. Gruppe 3 vil da bestå av åtte lag, disse blir utpekt senere.

På grunn av OL vil også kampformatet bli endret neste år. I stedet for seks helger til puljespill der to og to lag møttes til dobbeltkamper, 12 kamper i alt, vil nå lagene samles fire og fire etter mønster fra kvinnenes Grand Prix. Dette vil skje i løpet av tre helger fra 17. juni, og sluttspillet for de beste er ferdig 17. juli. Gruppe 1 har sluttspill med seks lag, arrangør pluss de fem beste i puljespillet, mens gruppe 2 har final four. Vinneren av gruppe 2 neste år vil ikke kunne gjøre som Frankrike i år og altså vinne hele World League.

FIVB diskuterer ellers mulighet for å sikre enda bedre kvalitet på World League. Blant annet ved å kreve at minst 10 av de 14 som deltok i siste internasjonale hovedturnering, for eksempel EM, må være i bruttotroppen til World League. Dessuten vurderes det om vinneren av World League skal være sikret plass i den påfølgende store turneringen, for eksempel at vinneren i 2019 skal få plass i OL 2020.

Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar