Publiserte artikler

VM for yngre

Italias verdensmestere i klasse U18. Foto: FIVB

Det er tid for verdensmesterskap i de yngre årsklassene. I alt seks mesterskap skal avvikles før september er slutt. Det er mesterskapene jenter U18, gutter U19, jenter U20, gutter U21, og mesterskapet for spillere under 23 år i begge klassene. De første mesterne ble kåret i går. Da vant Italia klassen for jenter født 1998 og senere, det vil si U18. Mesterskapet ble avviklet i Peru, og med unntak av at USA tok sølvet og China som tok bronsen, dominerer de europeiske lagene klassen, som hadde 20 lag i sluttspillet. I finalen slo Italia USA 3-0 (25-20, 25-18, 25-16).

Den videre rekkefølgen ble: 4. Tyrkia, 5. Serbia, 6. Tyskland, 7. Russland, 8. Polen, 9. Japan, 10. Argentina, 11. Brasil, 12. Belgia, 13. Sør-Korea, 14. Egypt, 15. Mexico, 17. Peru, 17. Den Dominikanske Republikk, 18. Thailand, 19. Taiwan, 20. Cuba

De individuelle utmerkelsene ble fordelt slik:
MVP: Paola Egonu (ITA)
Beste kantspiller: Paola Egonu (ITA)
Nest beste kantspiller: Li Yingying (CHN)
Beste midtspiller: Jovana Kocic (SRB)
Nest beste midtspiller: Zehra Gunes (TUR)
Beste diagonal: Kathryn Plummer (USA)
Beste opplegger: Alessia Orro (ITA)
Beste libero: Zang Qianqian (CHN)

Mesterskapets hjemmeside finner du her.

To andre mesterskap pågår i øyeblikket. Det er VM U19 for gutter og VM U23 for kvinner. VM U23 går i Tyrkia og mesterskapet der startet onsdag 12. august. Tolv lag deltar, av dem er tre europeiske. I tillegg til arrangørlandet er det Bulgaria og Italia. Puljespillet avsluttes i dag, i morgen er det semifinaler og finalene spilles onsdag. Fra den ene sekslagspuljen går Tyrkia og Brasil til semifinalene, mens Den Dominikanske Republikk og Japan tar plassene i den andre.

Hjemmesiden er her.

VM U19 startet fredag 14. august og tjue lag fordelt på fire puljer spiller i byene Sarmiento og Regatas. Åtte lag kommer fra Europa, stort sett basert på resultatene i EM U9. Det er Polen, Italia, Tyrkia, Tyskland, Russland, Bulgaria, Frankrike og Belgia. Tre av lagene topper hver sin pulje. Det er Polen, Tyskland og Italia, mens Argentina er best i den fjerde. Mesterskapet avgjøres søndag 23. august.

Hjemmesiden finner du her.

Legg igjen en kommentar