Publiserte artikler

EM U18

Garder-Olimstad i aksjon. Foto: CEV

Europamesterskapet i sandvolleyball for spillere under 18 år startet i dag i Latvias hovedstad Riga. Trettito lag deltar i hver klasse, rangert etter den europeiske rankingen, og Norge, rangert som nr. 15 hos både jentene og guttene, har med et lag i hver klasse. Hos jentene er det Emilie Olimstad og Kirstine Larsdatter Garder, hos guttene deltar Jakob Solgaard Thelle og Markus Hansen.

Jentene har startet turneringen best. De har vunnet begge puljekampene de har spilt i dag. Først ble Haak-Åman fra Sverige slått 2-0 (21-13, 21-17), deretter led spanjolene Moreno-Carro samme skjebne, 21-16, 21-17. Siste puljemotstandere i morgen er Kotlasova-Stochlova fra Tsjekkia. Kampen spilles kl. 14:00.

Guttene har spilt bare en kamp i dag, og den endte med tap for Thelle-Hansen. Slovenerne Kumer-Tepic vant 2-0 (21-19, 21-16). Kl. 8:00 i morgen er det kamp mot Ivanov-Kirienko fra Russland, og så møter de norske sine siste puljemotstandere, Van den Berg-Van Looy fra Belgia kl. 14:00.

De tre beste lagene i hver pulje går til eliminasjonsspillet som starter lørdag.

Guttenes resultat finner du her, jentenes her.

Legg igjen en kommentar